„Ești întotdeauna liber să te răzgândești
și să-ți alegi un alt viitor sau un alt trecut“.
Richard Bach - Iluzii
Cine suntem Colaboratori   Lumea Mix Anticariat English
Pseudonim:
Parola:

Cont nou | Recuperare parola
 Cumparaturi
Coșul este gol
 Cautare
Google Custom Search
 Carti
 Informații utile
Prețurile de pe site au inclus TVA de 5%.
 

Cele patru legăminte

Cum apar convingerile noastre limitate, care ne răpesc bucuria de a trăi și ne fac să suferim inutil și continuu.
Autor: Don Miguel Ruiz
Editor: Editura Mix
Colecția: Lumea din noi

Disponibil: 2011-04
Nivel: trebuie sa cititi aceasta carte
•Preț raft:19.00 RON
•Discount:10 %
•Preț site:17.10 RON
Detalii CaracteristiciDownload Opinii
Detalii
Citește Cele patru legăminte în format electronic

Titlul în engleză: "The Four Agreements"

Având la bază înțelepciunea toltecă străveche, "Cele Patru Legăminte" reprezintă un puternic cod de conduită care ne poate transforma rapid viața, permițându-ne să experimentăm libertatea personală, adevărata fericire și adevărata iubire. Continuând tradiția lui Castaneda, Ruiz distilează esența înțelepciunii toltece, definind în mod clar și impecabil ce înseamnă să trăiești ca un luptător pentru pace în lumea modernă.

Iata care sunt cele 4 legaminte despre care Ruiz ne vorbeste in aceasta carte:

CELE PATRU LEGĂMINTE:

FII IMPECABIL ÎN TOT CEEA CE SPUI
Nu rostiți decât adevărul. Nu afirmați decât ceea ce gândiți cu adevărat. Nu folosiți cuvintele pentru a jigni sau pentru a bârfi, lucru valabil inclusiv pentru voi. Aplicați puterea cuvântului în sensul adevărului și al iubirii.

NU LUA NIMIC LA MODUL PERSONAL
Nimic din ceea ce fac alții nu are vreo legătură cu voi. Tot ce afirmă și tot ce fac ei este proiecția propriei lor realități, a propriului lor vis. Dacă deveniți imuni la opiniile și la acțiunile celor din jur, nu veți mai fi victimele unei suferințe inutile.

NU FACEȚI PRESUPUNERI INUTILE
Căutați în voi curajul de a pune întrebări și de a exprima ceea ce doriți cu adevărat. Comunicați cu cei din jur cât mai clar cu putință, evitând astfel neînțelegerile, tristețea și dramele inutile. Acest legământ este suficient pentru a vă transforma radical viața.

FACEȚI ÎNTOTDEAUNA TOT CE VĂ STĂ ÎN PUTERI
Nu uitați însă că eficiența noastră maximă se schimbă de la o clipă la alta, la fel cum starea organismului diferă atunci când acesta este sănătos de momentul când este bolnav. Indiferent de circumstanțe, faceți tot ce vă stă în puteri. Veți evita astfel auto-judecarea, criticile și regretele inutile.


Fragment din carte

Întreaga umanitate caută adevărul, dreptatea și frumusețea. Suntem cu toții într-o eternă căutare a adevărului numai pentru că noi credem doar în minciunile pe care le-am înmagazinat în mintea noastră. Suntem în căutarea dreptății din cauză că în sistemul nostru de convingeri nu găsim nicăieri dreptatea. Suntem în căutarea frumuseții deoarece indiferent cât de frumoasă ar fi o persoană, ea nu crede că este frumoasă cu adevărat. Căutăm și căutăm, dar totul se află deja în noi. Nu există un alt adevăr care trebuie gasit. Oriunde ne intoarcem capul, tot ceea ce vedem este adevarat, dar din cauza credințelor și a condiționărilor pe care le-am înmagazinat în mintea noastră, noi nu avem ochi pentru acest adevăr. Noi nu vedem adevărul pentru cã suntem orbi. Ceea ce ne orbește sunt acele false credințe pe care le avem în mintea noastră. Simțim nevoia să știm că noi avem dreptate, iar toți ceilalți greșesc. Credem în convingerile noastre, dar tocmai ele ne pregătesc pentru suferință. Este ca și cum am trăi în mijlocul unei ceți atât de dese încât nu ne lasă să vedem dincolo de vârful nasului. Trăim într-o ceață care nici măcar nu este reală. Ceața este un vis, visul nostru personal, care include tot ceea ce credem, toate concepțiile pe care le avem despre ceea ce suntem cu adevărat, toate compromisurile făcute cu ceilalți, cu noi înșine și chiar cu Dumnezeu.

CUPRINS
INTRODUCERE
TREI DISCIPLINE, PATRU LEGÃMINTE
PARTEA ÎNTÂI – CONTROLUL CONȘTIINȚEI
1 Îmblânzirea
2 Puterea cuvântului
3 Visul
PARTEA A DOUA – ARTA TRANSFORMÃRII
4 Cea de-a doua atenție
5 Acțiune și reacție
6 Atașament – detașare
PARTEA A TREIA – TRÃIREA EFECTIVà A CELOR PATRU LEGÃMINTE
7 Un dialog cu don Miguel Ruiz
8 Povești adevãrate despre luciditate și transformare
GLOSAR
DESPRE AUTORI
Apăsați Îmi place și/sau Trimite, Adăugați comentarii sau Urmăriți-ne pe Facebook.



 • Arta de a iubi
 • Arta de a iubi ( Anticariat)
 • Cele patru legăminte
 • Cele patru legăminte (Anticariat)
 • Cele patru legăminte - Ghid practic
 • Cele patru legăminte - Ghid practic (Anticariat)
 • Cercul de foc
 • Vocea cunoașterii

 •  Promo
  -25%
     • Tao dezvăluit. Comentarii asupra unor fragmente din Tao Te Ching
  »Coperta
  »Detalii
  Cartea Tao dezvăluit este al treilea volum din seria de discursuri Tao: Cele trei comori, continuând comentariile lui Osho pe marginea aforismelor lui Lao Tzu, prezentate în formă poetică, precum și seria de întrebări și răspunsuri legate de aceste aforisme: este căutarea spirituală un act egoist? De câtă răbdare are nevoie aspirantul spiritual pentru a ajunge la capătul călătoriei? Reușesc toate ființele să găsească în cele din urmă calea către iluminare? Care este diferența dintre inocență și ignoranță?
  Prețul final va fi anunțat doar după ce această carte va fi publicată.
  Autor: Osho
  Editor: Editura Mix
  Colecția: Osho
  Disponibil: 2017-12
     • Profețiile de la Celestine - ghid practic
  »Coperta
  »Detalii
  "Ghidul Profețiilor de la Celestine" continuă să dezvolte ideile prezentate în "Profețiile de la Celestine" și aduce informații suplimentare, încurajează cititorul să investigheze singur aceste implicații, în propria sa manieră.
  Autori: James Redfield , Adrienne Carol
  Editor: Editura Mix
  Colecția: Ghid experimental
  Disponibil: 2012-02
     • Yoga: Misterul de dincolo de minte
  »Coperta
  »Detalii
  Osho dă o viață nouă sutrelor lui Patanjali, vechi de două mii de ani, ilustrându-le cu exemple din viața de fiecare zi. Cele 10 discursuri oferă cititorului posibilitatea de a trăi stări inefabile de conștiință, dincolo de bariera aparentă a minții.
  Autor: Osho
  Editor: Editura Mix
  Colecția: Osho
  Disponibil: 2016-10
    Miercuri, 18.10.2017
  Copyright © 2007-2017 Editura Mix
  Materialele și informațiile din acest site pot fi preluate numai dacă sunt însoțite de precizarea sursei www.edituramix.ro
   
    ANPC.ro