„Cel mai mare mister din povestea
noastră suntem chiar noi înșine.“
Don Miguel Ruiz, Janet Mills - Vocea cunoașterii
Cine suntem Colaboratori   Lumea Mix Anticariat English
Pseudonim:
Parola:

Cont nou | Recuperare parola
 Cumparaturi
Coșul este gol
 Cautare
Google Custom Search
 Carti
 Informații utile
Prețurile de pe site au inclus TVA de 5%.
 

Lumină în Yoga

Yoga este o știință pragmatică nemuritoare care a evoluat de-a lungul a mii de ani de preocupare cu bunăstarea fizică, morală, mentală și spirituală a omului în totalitatea sa.
Autor: B. K. S. Iyengar
Editor: Editura Mix
Colecția: Înțelepciunea practică

Disponibil: 2012-11
Nivel: pentru avansati
•Preț raft:59.00 RON
•Discount:10 %
•Preț site:53.10 RON
Detalii CaracteristiciDownload Opinii
Detalii
"Yoga este o tehnică perfectă pentru a preveni bolile fizice și mentale și a proteja corpul în general și dezvoltă un sentiment inevitabil de încredere în sine și siguranță. Prin chiar natura sa este de nedespărțit de legile universale: pentru că respectul față de viață, adevăr și răbdare sunt factori indispensabili pentru a avea o respirație calmă, mintea pașnică și voința puternică.

Aici se află valorile morale inerente în Yoga. De aceea este nevoie de un efort complet și total, care să implice și să formeze întreaga ființă umană. Nu se repetă nimic mecanic și nu se face nimic de formă, ca în cazul afirmațiilor pozitive sau al rugăciunilor formale. Prin chiar natura sa este de fiecare dată și în fiecare moment un act viu.

Lumina în Yoga a d-lui Iyengar le va permite multora, sper, să-i urmeze exemplul și să devină învățătorii de care omenirea are atât de multă nevoie. Dacă această carte va fi ajuta la împărtășirea acestei arte esențiale și se va asigura că este practicată la cel mai înalt nivel, mă voi simți etern recunoscător că am luat parte la prezentarea ei. " (Yehudi Menuhin , Londra, 1964)

"Titlul acestei cărți este Lumină în Yoga (Yoga Dīpikā în sanscrită), pentru că scopul meu este să descriu pe cât de simplu posibil āsana-ele (posturile) și prāṇāyāma-ele (disciplinele de respirație) în lumina propriei noastre ere, a cunoașterii și cerințelor ei. Instrucțiunile pentru āsana și prāṇāyāma sunt deci expuse cu lux de amănunte și se bazează pe experiența de peste douăzeci și șapte de ani pe care am acumulat-o din multe zone ale lumii. Conține tehnicile complete a 200 de āsana-e cu 592 fotografii prin care pot fi învățate āsana-ele: acoperă de asemenea și bandha, kriyā și prāṇāyāma cu încă 9 fotografii."

"Cititorul occidental ar putea fi surprins de referirile care apar din când în când la Spiritul Universal, la mitologie și chiar și la principii filozofice și morale. Nu trebuie să uite că în antichitate toate realizările superioare ale omului în ce privește cunoașterea, arta și puterea făceau parte din religie și se presupunea că le aparțin lui Dumnezeu și preoților Săi care îl slujesc pe pământ. În occident ultima astfel de încarnare a cunoașterii și puterii divine este Papa din catolicism. Dar înainte, chiar și în lumea occidentală, muzica, pictura, arhitectura, filozofia și medicina, la fel ca și războaiele, erau mereu făcute în serviciul lui Dumnezeu. Doar foarte de curând au început să fie desprinse de Divin aceste arte și științe în India - dar acest lucru s-a făcut cu respectul cuvenit, pentru că s-a făcut pentru eliberarea voinței omului, privită ca fiind diferită voința divină. În India continuăm să punem preț pe puritatea intenției, pe umilința disciplinei și pe altruismul care sunt moștenirea lungii noastre legături cu Dumnezeu. Consider că este important și interesant pentru cititor să cunoască originea āsana-elor, și de aceea am inclus aici legende care au fost transmise de-a lungul timpului de practicanți și înțelepți yoghini.

Toate comentariile antice despre yoga au accentuat faptul că este esențial să lucrezi sub îndrumarea unui guru (maestru) și deși experiența îmi dovedește înțelepciunea acestei reguli am încercat în această carte, cu toată umilința, să-l ghidez pe cititor - care este atât învățător, cât și învățăcel - către o metodă corectă și sigură de a învăța aceste āsana-e și prāṇāyāma-e.
În Anexa I am introdus un curs de 300 de săptămâni pentru cel care vrea să practice intens, grupând āsana-ele etapă după etapă conform structurii lor. În Anexa II am grupat āsana-e conform valorii lor terapeutice și curative. Studiați în detaliu indicațiile și atenționările înainte să încercați tehnicile āsana și prāṇāyāma.

Sunt sincer recunoscător stimatului meu prieten și învățăcel, dl. Yehudi Menuhin pentru cuvântul înainte pe care l-a scris și pentru susținerea sa imensă. " (B. K. S. IYENGAR , în prefața la prima ediție a cărții)
Apăsați Îmi place și/sau Trimite, Adăugați comentarii sau Urmăriți-ne pe Facebook. • Lumină în pranayama
 • Lumină în pranayama ( Anticariat )
 • Lumină în Yoga
 • Lumină în Yoga (Anticariat)

 •  Promo
     • Inima Yoga
  »Coperta
  »Detalii
  Cartea continuă comentariile asupra sutra-elor lui Patanjali, începute în Calea Yoga. Esență și origini. Definește starea de samadhi, diferențiază între dorință și necesitate și arată beneficiile meditației.
  Autor: Osho
  Editor: Editura Mix
  Colecția: Osho
  Disponibil: 2017-02
     • A douăsprezecea viziune. Ora deciziei
  »Coperta
  »Detalii
  În 21 decembrie 2012 calendarul mayaș se va sfârși. Mulți văd în aceasta un semn al apocalipsei. Dar chiar așa să fie?
  Autor: James Redfield
  Editor: Editura Mix
  Colecția: Romanul inițiatic
  Disponibil: 2011-10
     • Tao Absolut
  »Coperta
  »Detalii
  În cartea "Tao Absolut. Calea subtilă către iubire, fericire și adevăr", prima din seria Tao: Cele trei comori, sunt comentate șapte aforisme ale lui Lao Tzu.
  Autor: Osho
  Editor: Editura Mix
  Colecția: Osho
  Disponibil: 2016-11
    Marti, 17.10.2017
  Copyright © 2007-2017 Editura Mix
  Materialele și informațiile din acest site pot fi preluate numai dacă sunt însoțite de precizarea sursei www.edituramix.ro
   
    ANPC.ro