„Toate persoanele, toate evenimentele din viața ta
sunt acolo pentru că tu le-ai provocat.
Ceea ce alegi să faci cu ele este treaba ta.“
R. Bach - Iluzii
Cine suntem Colaboratori   Lumea Mix Anticariat English
Pseudonim:
Parola:

Cont nou | Recuperare parola
 Cumparaturi
Coșul este gol
 Cautare
Google Custom Search
 Carti
 Informații utile
Prețurile de pe site au inclus TVA de 5%.

Selvarajan Yesudian


Selvarajan Yesudian, fiul unui doctor indian, s-a născut în 25 Februarie 1916, în Madras.

A fost un mare învățător spiritual.
A fondat, împreuna cu Elisabeth Haich, prima școală de Yoga din Elveția, aceasta fiind dealtfel și cea mai veche și cea mai faimoasă școală de Yoga din Europa.

În 1936 a venit în Europa în 1936 pentru a studia medicina. În Ungaria a cunoscut-o pe Elisabeth Haich și împreună au început să predea cursuri de yoga. Împreună au scris cartea Yoga și Sănătatea. În numai 3 ani deja se vâduseră 100.000 de exemplare în Ungaria. Până acum cartea s-a vândut în peste 4 milioane de exemplare în întreaga lume, fiind tradusă în peste 20 de limbi.

În 1948, guvernul comunist ungar a interzis activitatea profesorilor de Yoga așa că cei doi s-au hotărât să emigreze în Statele Unite; ajungând însă în Elveția, prietenii lor de acolo i-au rugat să rămână alături de ei și să îi învețe Yoga.

Scoala a avut filiale în Zurich,Bern,Basel,Saint Gallen,Lucerne,Olten, Schaffhausen, Lausanne, Geneva și în Ponte Tresa iar de-a lungul timpului a fost o binecuvântare pentru mii de elevi.

Specificul școlii Yesudian-Haich era faptul că ei promovau yoga nu ca gimnastică ci ca o cale spirituală autentică. Școala a existat până în 1989 când, datorită vârstei înaintate și datorită lipsei unor elevi care să preia și să ducă mai departe învățăturile celor doi profesori, școala a fost închisă. Elisabeth Haich a murit în iulie 1994, la vârsta de 97 de ani iar Selvarajan Yesudian a murit în 26 Octombrie 1998, în Zürich.


Cărți de Selvarajan Yesudian

  • Yoga și sănătatea
  •   Joi, 19.10.2017
    Copyright © 2007-2017 Editura Mix
    Materialele și informațiile din acest site pot fi preluate numai dacă sunt însoțite de precizarea sursei www.edituramix.ro
     
      ANPC.ro