„Luptă pentru aspirațiile tale și le vei atinge.“
Richard Bach - Iluzii
Cine suntem Colaboratori   Lumea Mix Anticariat English
Pseudonim:
Parola:

Cont nou | Recuperare parola
 Cumparaturi
Coșul este gol
 Cautare
Google Custom Search
 Carti
 Informații utile
Prețurile de pe site au inclus TVA de 5%.

Paramahansa Yogananda


Paramahansa Yogananda s-a născut în Gorakphu, India, la 5 ianuarie 1893. La o vârstă fragedă, Yogananda a suferit foarte mult din cauza morții mamei lui și se consideră că această experiență timpurie l-a făcut să se îndrepte către o practică spirituală.

În faimoasa sa "Autobiografie", povestește cum, de foarte devreme, aflându-se în căutarea înțelepciunii spirituale, a început să viziteze diferiți sfinți din Bengal. Deși a continuat studiile academice clasice el nu și-a întrerupt nici un moment căutarea spirituală. La 17 ani l-a întâlnit pe cel care îi va deveni maestru spiritual: Sri Yukteswar. Devenind discipol al lui Sri Yukteswar, Yogananda a petrecut nenumărate ore în asramul acestuia precticând meditația și căutând să atingă starea de iluminare. După mulți ani de practică, prin grația maestrului său Sri Yukteswar, Yogananda a experimentat pentru prima oară starea de Samadhi (iluminare).

Cu binecuvântarea maestrului său, Yogananda a plecat în anul 1920 în America pentru a participa la un Congres Internațional al Religiilor. În 1924 se întoarce în America și fondează Self Realisation Fellowship, o organizație care promovează idealurile spirituale și ajută căutătorii spirituali pe drumul lor către desăvârșire.

În 7 martie 1952 Yogananda a intrat în starea de mahasamadhi (părăsirea definitivă a corpului fizic în mod consștient) lăsănd în urmă un exemplu și numeroase învățături, demne de urmat. Pentru mai multe informații vizitați: www.yogananda-srf.org


Cărți de Paramahansa Yogananda

 • Autobiografia unui yoghin
 • Autobiografia unui yoghin (Anticariat)
 •   Joi, 19.10.2017
  Copyright © 2007-2017 Editura Mix
  Materialele și informațiile din acest site pot fi preluate numai dacă sunt însoțite de precizarea sursei www.edituramix.ro
   
    ANPC.ro