„Iertarea este singura modalitate de vindecare...
Acesta este începutul vieții de om liber.“
Don Miguel Ruiz - Cele patru legăminte
Cine suntem Colaboratori   Lumea Mix Anticariat English
Pseudonim:
Parola:

Cont nou | Recuperare parola
 Cumparaturi
Coșul este gol
 Cautare
Google Custom Search
 Carti
 Informații utile
Prețurile de pe site au inclus TVA de 5%.

John Anthony McGuckin


In 1979, dr.-ului John Anthony McGuckin i s-a acordat Certificatul in Educatie al Univesitatii Newcastle. Dr. John Anthony McGuckin este autorul a 17 carti istorice de teologie.

Profesor al Seminarului Teologic de Istorie Timpurie a Bisericii Unite, profesor la Universitatea Columbiana de Studii Crestine Bizantine, John Anthony McGuckin, preot al Bisericii Ortodoxe (patriarhatul Romaniei), a venit la New York din Anglia in 1997, unde inainte fusese lector de teologie patristica si bizantina la Universitatea din Leeds. Intre anii 1970-1972 a studiat teologie filozofica la colegiul Heythrop, un ateneu pontifical, si de acolo s-a pregatit pentru Universitatea din Londra unde a absolvit in 1975. Pentru a obtine doctoratul de la universitatea din Durham (1980), a studiat politica si teologia erei timpurii din timpul lui Constantin, printr-o teza a gandirii lui Lucius Caecilis Lactantius, tutor al imparatului crestin Constantin si ulterior, consilier politic al acestuia. In 1979, dr. John Anthony McGuckin i s-a acordat Certificatul in Educatie al Univesitatii Newcastle. Dr. John Anthony McGuckin este autorul a 17 carti istorice de teologie, incluzand: Transfigurarea lui Cristos in Scriptura si in Traditie 1986 Sf. Cyril din Alexandria: controversa cristologica 1994 La strafulgerarea lampilor: imnuri ale bisericii stravechi 1995 Sf. Gregorian din Nazaret: o biografie intelectuala 2000, nominalizat pentru Premiul Pollock 2002 Stand in focul sfant al lui Dumnezeu: traditia spirituala a Bizantului 2001 Cartea capitolelor mistice 2002 Ghidul teologic patristic din Westminster 2004 A publicat mai mult de 80 de articole, in reviste stiintifice, de la exegeza Noului Testament la Iconografia Bizantina, desi in principal gandirea sa este centrata pe cea a lui Origene din Alexandria si a teologilor greci crestini din secolul al 4-lea. In 1994 a publicat un mic volum de lirica bizantina si alte poeme. A lucrat ca profesor si lector in multe universitati si colegii in Anglia, Irlanda, Gecia, Romania, Ucraina, Italia si SUA. In 2003 prof. John Anthony McGuckin a fost invitat de catre Academia Regala Norvegiana pentru a lucra la Centrul de Inalte Studii al Academiei din Oslo, ca cercetator international. Acolo a facut parte dintr-o echipa internationala de specialisti in elaborarea si dezvoltarea principiilor estetice ale formarii culturii crestine timpurii. In prezent lucreaza la un studiu a semnificatiei esteticii ca mediu de conversatie intre scriitori crestini si non-crestini in antichitatea tarzie. A predat cursuri de absolvire la Departamentul Religiilor din Columbia si la Seminarul Teologic. Profesorului McGuckin i s-a acordat, pentru anul 2006, titlul de membru al pestigiosului Consiliu Henry Luce III in Teologie. Studiul sau, la care va lucra pana in 2006, este o carte a istoriei si culturii bisericii ortodoxe, pe scara larga.


Cărți de John Anthony McGuckin

 • Cartea capitolelor mistice
 • Cartea capitolelor mistice (Anticariat)
 •   Luni, 23.10.2017
  Copyright © 2007-2017 Editura Mix
  Materialele și informațiile din acest site pot fi preluate numai dacă sunt însoțite de precizarea sursei www.edituramix.ro
   
    ANPC.ro