„Așa cum luna se reflectă în fiecare strop de rouă,
la fel Sinele este prezent în toate lucrurile,
chiar și in cele invizibile.“
Povestiri Zen
Cine suntem Colaboratori   Lumea Mix Anticariat English
Pseudonim:
Parola:

Cont nou | Recuperare parola
 Cumparaturi
Coșul este gol
 Cautare
Google Custom Search
 Carti
 Informații utile
Prețurile de pe site au inclus TVA de 5%.

Florin Zamfir


Dragostea pentru cărți este o prezență constantă în viața autorului.

Încă din copilărie mama lui Florin Zamfir l-a ajutat să descopere bucuria lecturii.
Consecința a fost o refugiere adâncă și constantă în lumea cărților. În curând cărțile din biblioteca mamei nu i-au mai fost suficiente așa că a început relația constantă cu librăriile din oraș, cu bibliotecile prietenilor precum și cu bibliotecile orășenești, județene și bibliotecile instituțiilor de învățământ urmate.
Lecturile masive dar neselective au continuat până în timpul liceului când au apărut primele tendințe către aprofundarea domeniului spiritualitate, ezoterism, cu toată dificultatea pe care o presupunea accesul la astfel de cărți în acea perioadă. Începutul a fost dat de descoperirea unei prime cărți de judo, carte în care erau prezentate și elemente specifice modului de viață oriental, apoi au urmat nenumărate cărți despre cultura și civilizația chineză și japoneză, apoi o primă carte despre yoga, apoi multe alte cărți despre yoga, o primă carte despre aikido etc.
Între timp studiile teoretice au fost dublate de activități practice. În liceu a descoperit artele marțiale japoneze și a practicat câțiva ani Judo, apoi în Facultate a descoperit artele marțiale chineze precum și yoga, cunoașterea teoretică fiind acum dublată de antrenamente practice constante. După Revoluția din 1989 lipsa de informații din domeniul spiritualității și a ezoterismului a fost urmată de o explozie informațională de care Florin Zamfir a profitat din plin. Aceea a fost și perioada în care a constatat că, deși se publică foarte mult, majoritatea cărților era foarte săracă în informații valoroase și odată cu această constatare a apărut și ideea unei edituri care să publice cărți valoroase. Mult mai târziu a descoperit faptul că în Brașov era posibil studiul și practica aikido-ului și astfel antrenamentele constante de yoga și aikido au reușit să-i asigure o bună pregătire teoretică și practică (atât pentru spirit cât și pentru corp).
Sesizarea faptului că, dacă nu se face ceva pentru educarea copiilor, viitorul omenirii va fi sumbru, a dus la nașterea seriei de cărți pentru copii. Această serie se constituie într-un set de veritabile instrumente pentru lucrul cu copii, instrumente prin care educatorii (părinți, profesori, bunici etc.) sunt sprijiniți să transmită o scara de valori autentice celor pe care trebuie să îi educe.

Dorința de a împărtăși celorlalți înțelegerea și cunoștințele dobândite s-a concretizat în:
-numeroase articole publicate în mass-media locală și în revistele de specialitate,
-numeroase conferințe publice susținute în țară,
-realizarea, timp de peste 7 ani, a câtorva emisiuni săptămânale de radio la unul dintre posturile locale de radio,
-publicarea în 1999 a unei broșuri despre cristalul de cuarț,
-înființarea în anul 2000 a Edituri Mix, un nume de referință în domeniul spiritualității practice,
-publicarea în 2010 a primei cărți ilustrate pentru copii numită "Recunoștința".


Cărți de Florin Zamfir

 • Inspirația
 • Inspirația (Anticariat)
 • Învățăturile lui Mulla Nasruddin
 • Învățăturile lui Mulla Nasruddin ( Anticariat )
 • Recunoștința
 • Recunoștința (Anticariat)
 •   Marti, 17.10.2017
  Copyright © 2007-2017 Editura Mix
  Materialele și informațiile din acest site pot fi preluate numai dacă sunt însoțite de precizarea sursei www.edituramix.ro
   
    ANPC.ro